2019-10-21 Orsolya névnapja

Óvodánk jellemzői

ovi_0012_tnIntézményünk 50 éves múltra tekint vissza. Szabadbattyán nagyközség területén helyezkedik el, Székesfehérvár szomszédságában.

Millenniumi zászlóátadással egybekötött ünnepségen még 2000-ben, a „Cifrakert Óvoda” nevet vettük fel. Nevünket falunk történelmi múltjából merítettük. Gróf Batthyány Lajos felesége telepítette az 1800-as évek elején kastélya köré a mindenféle színes és gyönyörű növényekből álló Cifra kertet. A híres platános még a mai napig is környezetvédelmi terület községünkben. A platánlevél formája ihlette meg óvodánk logóját.

Községünkben 2004-ben Általános Művelődési Központ jött létre, melynek egyik intézményegyégeként működik óvodánk is.

Az óvoda épülete korszerű. Küllemében, felszereltségében méltó büszkesége lehet településünknek.

Épületünket három -fajátékokkal felszerelt -udvarrész öleli körül, amelyek pázsitos, csendes játéklehetőséget biztosítanak.

Csoportszobák és a hozzá tartozó helyiségek világosak, esztétikusak, felszereltségük jól biztosítja óvodás gyermekeink számára a megfelelő környezeti és tárgyi feltételeket.

Óvodásaink közel 90 %-át községünk lakossága adja, a fennmaradó helyekre a környékbeli településekről érkeznek.

A társadalmi élet változásainak következtében megnőtt a gyermekvédelmi munka jelentősége. Egyre több a beilleszkedési, magatartási nehézségekkel küzdő, sajátos nevelési igényű gyermekeink száma. Az elmúlt években meggyarapodott a különféle táplálékallergiában szenvedő gyermekek száma is.

Nevelőtestületünk igyekszik a sokéves szakmai tapasztalat mellett, folyamatos önképzéssel megfelelni a mai kor társadalmi és szakmai kihívásainak.

Intézményünk 150 férőhelyes, jelenleg hat csoporttal működünk.

Rendelkezünk saját főzőkonyhával, ahol napi közel 200 adag étel készül el. Az étrend összeállításakor figyelembe vesszük a korszerű táplálkozás irányvonalait. Fő feladataink közé tartozik az egészséges táplálkozás iránti igény kialakítása.

Nevelési programunkkal szeretnénk az optimális feltételekhez, pedagógiailag megalapozott, színvonalas tartalommal hozzájárulni.

Nyitottak vagyunk a partneri elvárások, a szülői igények iránt, de szolgáltatásainkat a szakmaiság és a gyermekek mindenek felett álló érdekét szolgáló szempontok határozzák meg.


Különös közzétételi lista

2010-2011. nevelési év

Az oktatási és kulturális miniszter 32/2008. (XI.24.) OKM rendeletének 4. § - a, valamint a 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé:

1. Óvodapedagógusok száma

Az ÁMK Cifrakert Óvoda óvodapedagógusainak száma: 13 fő

2. Óvodapedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége

Pedagógusok végzettség szerint Fő
Felsőfokú végzettségű főállású óvodapedagógus 13 fő
Szakvizsgát tett óvodapedagógus 9 fő

3. Dajkák száma

Az ÁMK Cifrakert Óvoda dajkáinak száma: 7 fő

4. Dajkák szakképzettsége

Dajkák végzettség szerint Fő
Dajkai szakképesítéssel rendelkező dajka 7 fő

5. Óvodai nevelési év rendje

A nevelési év 2010. szeptember 1-től, 2011. augusztus 31-ig tart.
Intézményünk a 2010/2011. nevelési évben, előzetes felmérés után, a fenntartó engedélyével az alábbi időszakokban zárva tart:

- 2010. december 22 - 2011. január 3. közötti időszakban
- 2011. augusztus 1 - augusztus 31. közötti időszakban

A 11/1994 (VI. 08.) MKM rendelet értelmében intézményünk a nevelési év során 5 nap nevelés nélküli munkanapot vehet igénybe, mely időpontokról a szülőket legalább 7 nappal előbb értesíti. A nevelés nélküli munkanapokat a nevelőtestület nevelési értekezletek megtartására, illetve belső vagy külső továbbképzésre használja fel.
Ezeken a napokon, igény esetén a gyermekek számára összevont csoportban működő felügyeletet biztosít az óvoda.

6. Óvodai csoportok

Óvodai csoportok száma: 6 csoport a 2010. szeptember 15-ei állapot szerint

Csoportok gyereklétszáma
1. Napocska csoport 28 fő
2. Süni csoport 25 fő
3. Csiga csoport 21 fő
4. Mókus csoport 25 fő
5. Katica csoport 16 fő
6. Pillangó csoport 22 fő
Összesen 137 fő

logo

2010. december 01.