2019-07-20 Illés névnapja
2011-03-19 | Nagycsoportosok levele

Nagycsoportosok levele a leendő kiscsoportos óvodásokhoz

Kedves Pöttömök!

Négy év elteltével lassacskán becsomagoljuk óvodás emlékeinket, és magunkkal visszük.
Minden szépet itt hagyunk Nektek. Rátok marad a napfényes termünk a sok-sok játékkal. Jókat játszhattok majd! Rátok hagyjuk óvodás jeleinket, pedig már teljesen hozzánk nőttek. Rengeteg mesekönyv, báb, baba és társasjáték vár rátok. Itt hagyjuk nektek a kisszékeinket, úgyis kinőttük már, na és a fektetőket is nagy örömmel! (Bár a mostani elsősök azt beszélik néha már szívesebben visszajönnének aludni egyet, mint hogy leckét írni) A tornaszobában nagyon szerettek majd játszani, tornázni, táncolni, sok-sok labda és mi-egyéb vár ott rátok. Az udvaron is mindig fogócskázhattok, hintázhattok, homokozhattok. Itt hagyjuk búvóhelyeinket, majd rátaláltok ti is.
Rátok hagyjuk a sok finom illatot, ami a konyhából áradt délelőttönként és ezzel együtt a naposkötényeinket is.
Végül, de nem utolsósorban fájó szívvel, de itt hagyjuk nektek az óvónéniket, akiktől számtalan verset, éneket, mesét hallhattok majd, és gondoskodó dadusainkat.
Az oviban majd sokat fogtok tanulni a természet szeretetéről, védelméről, sokat fogtok tornázni, sétálni, játszani. Rengeteget festetek, rajzoltok, gyurmáztok, így finomodnak, ügyesednek ujjaitok. Megismerkedtek hagyományainkkal. Az ovi-szüreten segítsetek sokat, nagyon finom szokott lenni a must! A Mihály-napi és a húsvéti vásárra mi is elmegyünk majd, persze csak ha meghívtok bennünket. Gyereknapon az óvónénik mindig kitalálnak egy népmesét és eljátszák nektek El ne felejtsétek megtapsolni őket!!
Ha pedig majd ti is nagyobbak lesztek mint mi elvisznek benneteket kirándulni, színházba és még sok szép helyre.
Képzeljétek az óvodába minden évben ellátogat a Mikulás bácsi és ajándékot hoz. Szép karácsonyi ünnepélyek várnak majd rátok. Farsangkor pedig egy álló hétig mulatozni fogtok és minden évben más jelmezbe öltözhettek.

Most hirtelen csak ennyi minden jutott eszünkbe. Használjátok ki az óvodáskor minden percét, játszatok sokat, mert hamar eltelik ám ez a pár év! Mi már nagyon készülünk az iskolába, ránk is új dolgok és sok érdekesség vár. Megtanulunk írni és a mesét is magunk tudjuk majd olvasni. Óvó néni helyett pedig tanító nénink lesz. Már alig várjuk, hogy megismerjük! Biztosak vagyunk benne, hogy őt is nagyon fogjuk szeretni.
Picik!!! Reggelente nem kell ám sírni! Majd meglátjátok, hogy az egész nap gyorsan és vidáman telik!
Mi addig az iskolában sokat tanulunk, és ha majd ráérünk, meglátogatunk Benneteket.
Sziasztok: Nagycsoportosok